Előrebocsájtom, hogy teljesen "hülye" vagyok a mikorkontrolerek világában (tudom, hogy mi van benne, de a gyakorlati felhasználásukban semmi), viszont az elektronika más (analóg) területén elég sok mindent építettem, terveztem, javítottam ..stb. Ennyit a bemutatkozásról és most jön, hogy mit is szeretnék
A témaindítóban is szerepel, egy: "Időzíthető MP3 lejátszó" - t szeretnék építeni, de fogalmam sincs, hogy fogjak hozzá, talán legegyszerűbb ha leírom mik is a követelmények.
- kb 10-15 hangmintát kell, hogy tároljon (MP3 formátum, kb 30 sec. hosszúságúak egyenként, legjobb lenne micro SD-n)
- a kiválasztott hang időzített indítása/leállítása (pl : indítás ma 16ó 30p, leállítás holnap 18ó 00p és ez idő alatt folyamatosan ismételgesse a
kiválasztott hangot - csak ennyi, nem kell egy teljes naptár)
- beállításkor meg lehessen adni a lejátszás hangerejét
- áramtalanításkor ne felejtse el a beállításokat
- bizonyos hangoknál kell egy külön kimenet (relét, tranzisztort, akármit ki/be kapcsolni)
- kétsoros LCD kijelző a beállításhoz (nem kell listázni az épp lejátszott hangot, vagy időt stb mutatnia, csak a beállítást segíteni)
Nagyvonalakban "csak" ennyi
Napokig olvasgattam pl az Arduino UNO tesztpanelről, sajnos szinte semmit sem fogtam fel belőle
Előre is köszönöm, ha valaki szánna rá időt, hogy átgondolja az egészet és segítene.
Üdv.