Hát, ez egy érdekes kérdés. Ez egy Androidos smart TV box.
http://www.pcplanet.hu/spd/F_0000000100 ... -141D-DV-1
Az Android egy olyan Linux disztribúció ami használható. Hármat klikkelsz és beállítasz mindent, szemben mondjuk a Debiannal, ahol 3 napig szórakozol a konfig fájlok böngészésével, amíg többé-kevésbé elindul. Próbáltam a Raspberry Pi-t testre szabni és azt vettem észtre, hogy 10 órám simán elment eredmény nélkül. Ha van rá 1-2 hónapod hogy beállítsad, akkor természetesen megy.
Nagyon sokáig Linux mániás voltam, de be kell vallani, hogy a Google nagyot profitált abból, hogy a kernelen kívül mindent kivágott a Linuxból és egységes platformot hozott létre. Ezután 3 klikk a store-on és van web szervered, van FTP szervered, tudsz torrentezni és még rengeteg mást is. A sebességről ne is beszéljünk, mert a fent említett állat egy 1.5GHz-es dual core processzoron fut. Az SD kártya eszméletlenül lassú az operációs rendszer fájljainak tárolására. Kimértem hdparm-mal: az olvasás SSD-ről 500MByte/s, merevlemezről 177 MByte/s, SD kártyáról 17 MByte/s. Gondolom a Raspberry ezért ennyire lassú.
Lehet mondani, hogy a GPIO hiányzik a fenti Android smart boxból, de egy Arduino-t USB-n csatlakoztatni szerintem jobb ötlet.
A Raspberry Pi ismét felélesztette bennem a Linux tüneteket (mármint hogy semmi sem megy magától), amit az Android rendszereken nem tapasztaltam az elmúlt időszakban. Ott valahogy minden egyszerűen csak megy.